Krem z borowików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • natka pietruszki

    do smaku
  • por (biała część)

    1/2 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • borowiki

    250 g
  • śmietana kremówka

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem z borowików foto
Jarzyny obrać, pokroić w mniejsze części, zalać wodą i zagotować. Doprawić do smaku.
Krok 2 - Krem z borowików foto
Borowiki (u mnie mrożone) usmażyć na maśle.
Krok 3 - Krem z borowików foto
Do wywaru przełożyć usmażone grzyby i gotować ok. 2 min. Ostudzić.
Krok 4 - Krem z borowików foto
Następnie całość dokładnie zmiksować.
Krok 5 - Krem z borowików foto
Zupę zagotować, dodać kremówkę.
Krok 6 - Krem z borowików foto
Podawać np. z groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat