Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z borowików

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
kostka grzybowa 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
woda 1,5 l
masło do smażenia
sól
pieprz
śmietana 2-3 łyżki
ziemniaki 3-4 duże szt
grzanki
koperek do posypania
borowiki 700-800 g

Przepis i sposób przygotowania na: krem z borowików

Grzyby oczyściłam, umyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na maśle. Dodałam grzyby. Doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam aż woda z grzybów wyparowała.

Wodę zagotowałam. Dodałam kostki rosołowe i ziemniaki obrane, umyte i pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki były miękkie a woda z grzybów odparowała, dodałam grzyby do bulionu. Całość gotowałam jeszcze 15 minut.

Zmiksowałam. Dodałam śmietanę. Podałam z grzankami i zieloną pietruszką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.09.2012 17:33
uwielbiam grzybowe zupy a kremowe rewelacja !
Dorota76 30.08.2012 19:20
mnim
Zdzisław 30.08.2012 18:54
jedna z lubianych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak