Krem z bitej śmietany do tortu najprostszy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30%

    400 g
  • cukier puder

    1 szkl
  • cukier wanilinowy

  • serek mascarpone

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zimną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym , aż będzie sztywna , niemal tak sztywna, że można odwrócić miskę z jej zawartością i nie wypadnie .Dodajemy do tego serek mascarpone i miksujemy .
krem jest już gotowy . Ja dodaję czasami jakieś dodatki smakowe np . roztopioną czekoladę mleczną .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 11.10.2013 15:31
i do czego ten krem ? je się sam czy przekłada coś ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat