Przepis i sposób przygotowania na: Krem z białych warzyw i chrzanem
Zupa krem z białych warzyw ma delikatny smak, żeby go urozmaicić możesz dodać:
- chrzan tarty - tak, jak w tym przepisie - zupa zyska bardziej wyrazisty smak;
- grzanki - będzie coś do pochrupania;
- chipsy z boczku - coś dla mięsożerców;
- ser tarty - krem z selera będzie jeszcze bardziej treściwy i smaczny.
1. W garnku rozpuść masło i usmaż pokrojoną drobno cebulkę, czosnek oraz pora.
2. Pozostałe warzywa dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do garnka z cebulą i zalej bulionem (lub wodą).
3. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
4. Dodaj śmietanę oraz chrzan tarty Smak. Gotową zupę zmiksuj na gładko.