Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z białych warzyw

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/3 szt
por (biała część) 1 szt
cukinia 1 szt
ziemniak 2 szt
mleko 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
imbir 1/2 cm
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z białych warzyw

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy por, solimy i dusimy ok. 5 min pod przykryciem (trzeba uważać, aby się nie przypalił). Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, poł litra wody, liść laurowy, ziele angielskie, obrany imbir. Całość gotujemy ok. 10 min, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy mleko, pieprz i za pomocą blendera miksujemy na krem.

Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.09.2012 18:57
bardzo lubię kremowe białe zupy, zwłaszcza gdy jest w nich pietruszka :)
adelajda 03.09.2012 06:52
super !
Rafał10 31.08.2012 15:20
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak