Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z białych szparagów i sera koziego

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Są pewne smaki, które komponują się idealnie. Naszym zdaniem białe szparagi, nieziemsko lekkie w połączeniu z delikatną roladką sera koziego, współgrają. W zasadzie nie potrzeba żadnego uzupełnienia. Grzanki to tylko dodatek.

Składniki:

Sładniki:

szparagi białe 2 pęczki
masło 1 łyżka
pokruszony ser kozi 200 gramów
bulion warzywny 1.5 litra

Porada

w przepisie użyliśmy masła koziego

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z białych szparagów i sera koziego

Szparagi kroimy na kawałki. Smażymy na maśle, zalewamy gorącym bulionem (jednocześnie dodajemy pokruszony ser).

Gotujemy ostro przez 30 min. od czasu, do czasu podlewamy wrzątkiem.

Przecieramy przez sito, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Opcjonalnie podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak