Krem z białych szparagów i sera koziego

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Są pewne smaki, które komponują się idealnie. Naszym zdaniem białe szparagi, nieziemsko lekkie w połączeniu z delikatną roladką sera koziego, współgrają. W zasadzie nie potrzeba żadnego uzupełnienia. Grzanki to tylko dodatek.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sładniki:

  • szparagi białe

    2 pęczki
  • masło

    1 łyżka
  • pokruszony ser kozi

    200 gramów
  • bulion warzywny

    1.5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi kroimy na kawałki. Smażymy na maśle, zalewamy gorącym bulionem (jednocześnie dodajemy pokruszony ser).

Gotujemy ostro przez 30 min. od czasu, do czasu podlewamy wrzątkiem.

Przecieramy przez sito, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Opcjonalnie podajemy z grzankami.

R'n'G Kitchen
w przepisie użyliśmy masła koziego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat