Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z białych szparagów

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
szparagi białe 1 pęczek
ziemniaki 3 sztuki
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: krem z białych szparagów

Bulion gotujemy dodając ziele angielskie i liście laurowe. Do gotowego bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i cebulę a na końcu obrane pokrojone szparagi. Jeśli warzywa będę już miękkie miksujemy całą zawartość i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ja dodałam jeszcze odrobinę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 31.05.2014 18:24
takiego kremu jeszcze nie jadłam musi byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak