Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
batat
1 kg -
marchewka
2 sztuki -
cebula
1 sztuka -
mleko kokosowe
400 ml -
bulion warzywny Kucharek
1 kostka -
woda
0,5 litra -
kurkuma
1 łyżeczka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta -
olej
1 łyżka -
natka pietruszki
do dekoracji -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Krem z batatów z marchewką
PRZYGOTOWANIE:
1. Cebulę, bataty i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.
2. Następnie wrzucamy do garnka z odrobiną oleju i dusimy przez około 10/15 minut.
3. Kolejno dodajemy wodę (około 3 szklanki), jedną kostkę bulionu warzywnego Kucharek, curry i kurkumę.
4. Gotujemy przez około 10 minut.
5. Po tym czasie zupę blendujemy na gładki krem, dodajemy mleczko kokosowe, sól oraz pieprz i szczyptę ostrej papryki, gotujemy jeszcze przez około 5 minut.
6. Dekorujemy listkiem pietruszki.
Komentarze (0)