Przepis i sposób przygotowania na: Krem z batatów i pora
2. Zupę doprawiamy gałką muszkatołową, chili, cukrem, solą i doprowadzamy do wrzenia. Przed podaniem posypujemy uprażonymi migdałami i przybieramy świeżymi listkami mięty.
SMACZNEGO :-)
batat | 2 duże |
por | 1 średni |
woda | ok 2 l |
masło | 2 łyżki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
chili Prymat | 1/3 łyżeczki |
sól do smaku | |
cukier | szczypta |
migdały prażone | |
mięta liście |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: