Krem z batatów i marchewek z nutą chrzanu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    2 sztuki
  • woda

    3/4 litra
  • sól

    ok. 1/3 łyżeczki
  • batat

    450 gram
  • marchew

    80 gram
  • chrzan tarty

    2 łyżeczki
  • mleko kokosowe

    4 łyżki
  • bazylia świeża

    ok. 1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka zalewamy wodą i lekko solimy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut, następnie dodajemy obrane i pokrojone w kawałki bataty i marchewki. Gotujemy do miękkości.

Po tym czasie wyjmujemy skrzydełka, a resztę blendujemy na krem. Gotując na wolnym ogniu dodajemy chrzan i mleko kokosowe. Mieszamy.

Podajemy posypane posiekaną bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 16.04.2016 19:18
Nie próbowałam takiego połączenia smaków, ciekawe.
benka 16.04.2016 18:50
Zdrowa zupka.
Justi2401 16.04.2016 17:46
Uwielbiam bataty i zupy krem. Pycha!
Urszula Świeca 16.04.2016 17:39
Pomysłowy kremik.))
cukiereczek 16.04.2016 16:52
zapowiada się smacznie
Grazyna0211 16.04.2016 14:26
świetna zupa
IZABELA29 16.04.2016 12:38
bardzo apetycznie wygląda
Ania321 16.04.2016 12:10
Pięknie się prezentuje :)
Futka 16.04.2016 12:05
Świetny i niezwykle smakowity krem :)
Adamorek 16.04.2016 11:28
ciekawy kremik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat