Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
winogrona
30 dag. -
wino białe wytrawne
2 szkl. -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 dag. -
żółtko jajek
4 sztuki -
śmietana kremówka
150 ml. -
cukier puder
15 dag.
Przepis i sposób przygotowania KREM WINOGRONOWY
Zagotować i przestudzić wino. Następnie połączyć je z owocami, żółtkami oraz żelatyną, cały czas mieszać trzepaczką.
Zimną śmietanę ubić z cukrem (5 dag) i wymieszać z gęstniejącą masą.
Formę schłodzić, opruszyć wodą, posypać cukrem, wlać krem, odstawić by zastygł. SMACZNEGO !!!
Komentarze (2)