KREM WINOGRONOWY

KREM WINOGRONOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    30 dag.
  • wino białe wytrawne

    2 szkl.
  • żelatyna

    2 dag.
  • żółtka

    4 sztuki
  • śmietana kremówka

    150 ml.
  • cukier puder

    15 dag.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W przygotowanej, zimnej wodzie namoczyć żelatynę, rozpuścić na parze i wystudzić. Owoce z cukrem (10 dag) utrzeć mikserem.
Zagotować i przestudzić wino. Następnie połączyć je z owocami, żółtkami oraz żelatyną, cały czas mieszać trzepaczką.
Zimną śmietanę ubić z cukrem (5 dag) i wymieszać z gęstniejącą masą.

Formę schłodzić, opruszyć wodą, posypać cukrem, wlać krem, odstawić by zastygł. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

05.04.2011 09:45
super

Danuta8

04.04.2011 10:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat