KREM WINOGRONOWY

KREM WINOGRONOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    30 dag.
  • wino białe wytrawne

    2 szkl.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 dag.
  • żółtko jajek

    4 sztuki
  • śmietana kremówka

    150 ml.
  • cukier puder

    15 dag.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KREM WINOGRONOWY

W przygotowanej, zimnej wodzie namoczyć żelatynę, rozpuścić na parze i wystudzić. Owoce z cukrem (10 dag) utrzeć mikserem.
Zagotować i przestudzić wino. Następnie połączyć je z owocami, żółtkami oraz żelatyną, cały czas mieszać trzepaczką.
Zimną śmietanę ubić z cukrem (5 dag) i wymieszać z gęstniejącą masą.

Formę schłodzić, opruszyć wodą, posypać cukrem, wlać krem, odstawić by zastygł. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

eli82 05.04.2011 09:45
super
Danuta8 04.04.2011 10:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat