Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 op -
serek homogenizowany
3 -
żółtko jajek
3 -
maliny świeże
300 g -
cukier puder
-
kokilki
6 szt
Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim
Ciasto francuskie przeciąć na 6 kwadratów, Wyłożyć ciastem kokilki, wykładając brzegi na zewnątrz.
Krem waniliowy wlać do środka deserków, do środka włożyć po kilka malin. Brzegi ciasta delikatnie posmarować białkiem.
Piec przez 15-17 min w temp 200 st z termoobiegiem.
Podawać na ciepło, posypane kopiasto świeżymi malinami i cukrem pudrem.
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)