Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim

Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • serek homogenizowany

    3
  • żółtko jajek

    3
  • maliny świeże

    300 g
  • cukier puder

  • kokilki

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek homogenizowany utrzeć z żółtkami.
Ciasto francuskie przeciąć na 6 kwadratów, Wyłożyć ciastem kokilki, wykładając brzegi na zewnątrz.
Krem waniliowy wlać do środka deserków, do środka włożyć po kilka malin. Brzegi ciasta delikatnie posmarować białkiem.
Piec przez 15-17 min w temp 200 st z termoobiegiem.
Podawać na ciepło, posypane kopiasto świeżymi malinami i cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 13.11.2013 18:56
wspaniałe deserki :)
Gabi44 12.11.2013 15:36
Smaczne wspomnienie lata.Przynajmniej dla mnie.
ssylwiaa 11.11.2013 18:40
nie dość że super wygląda, to na pewno świetnie smakuje ;)
Łucja 11.11.2013 13:44
pięknie to wygląda :)
Olga_SK 11.11.2013 13:22
Ale smakowitości :)
Aleksandra/Olcia 11.11.2013 12:01
palce lizać mniam
Jolie 11.11.2013 11:45
prześliczne i bardzo apetyczne
Jusiaa 11.11.2013 11:44
Proste, a jakie pyszne :)
Moni_Wwo 11.11.2013 11:44
Wygląda super!!! :)
SylwiaMagdaSabin 11.11.2013 11:30
wspaniały krem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat