krem waniliowy

krem waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 łyżki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jaja

    4
  • mleko

    4 szklanki
  • olejek waniliowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krem waniliowy

Przesiać mąkę z cukrem. W garnku do got. na parze utrzec jaja dodać cukier, powoli wlewać gorące mleko do jajek. Dodać olejek waniliowy. Nie zagotować aby się nie ścieło. Podawać na gorąco lub zimno

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat