Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt.
mleko 2 szklanki
masło 2 łyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
jajko 2 szt
bezy 1 opakowanie/kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Wykonanie:
Ugotować budyń na mleku wg przepisu na opakowaniu. Dodać masło, cukier, zdjąć z ognia i wymieszać z żółtkami jajek. Ubić pianę z białek i wymieszać ostrożnie z ciepłym kremem. Dodać cukier waniliowy i układać w pucharkach na przemian z bezikami, następnie schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.06.2015 23:20
smakowity krem
Zdzisław 10.06.2015 21:56
takie ciasta bardzo lubię
miodunka 10.06.2015 20:10
takiej wersji budyniu nie jadłam, wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak