Krem waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 szt.
  • mleko

    2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • bezy

    1 opakowanie/kolorowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ugotować budyń na mleku wg przepisu na opakowaniu. Dodać masło, cukier, zdjąć z ognia i wymieszać z żółtkami jajek. Ubić pianę z białek i wymieszać ostrożnie z ciepłym kremem. Dodać cukier waniliowy i układać w pucharkach na przemian z bezikami, następnie schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 10.06.2015 23:20
smakowity krem
Zdzisław 10.06.2015 21:56
takie ciasta bardzo lubię
miodunka 10.06.2015 20:10
takiej wersji budyniu nie jadłam, wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat