Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka 500 ml
żółtko jajek 6 szt
cukier 20 dag
laska wanilii 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Śmietankę zagotować wrzucić do niej wanilię i żelatynę osobno ubić na gęsto żółtka z cukrem i łyżką zimnej śmietanki lać gorącą śmietanę na żółtka po czym rozbić dobrze postawić na gorącej blasze i ubijać nadal aż zacznie parować wtedy wylać z rondla żeby przestygło i dalej ubijać aż do zgęstnienia włożyć do formy i wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak