Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka

    500 ml
  • żółtko jajek

    6 szt
  • cukier

    20 dag
  • laska wanilii

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy

Śmietankę zagotować wrzucić do niej wanilię i żelatynę osobno ubić na gęsto żółtka z cukrem i łyżką zimnej śmietanki lać gorącą śmietanę na żółtka po czym rozbić dobrze postawić na gorącej blasze i ubijać nadal aż zacznie parować wtedy wylać z rondla żeby przestygło i dalej ubijać aż do zgęstnienia włożyć do formy i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat