Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • mleko

    400 ml
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy

Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Dodać resztę mleka wymieszanego z mąką. Żółtka utrzeć z cukrem, powoli wlewać mleko, podgrzewać cały czas mieszając aż krem zgęstnieje. Wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

RenataZ-et 07.07.2011 23:16
robię taki sam-jest super
Iwona51
Iwona51 08.02.2011 10:43
fajny krem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat