Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem twarogowo-bananowy z bitą śmietanką i polewą z białej czekolady.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
sok z cytryny 0,5 cytryny
cukier puder 3 łyżeczki
twaróg 70 gram
biała czekolada 7 kostek
mleko 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Krem twarogowo-bananowy z bitą śmietanką i polewą z białej czekolady.

Przygotowanie:

Twaróg ucieramy, miksujemy lub mielimy z sokiem z połowy cytryny na gładko, dodajemy cukier puder i jednego banana i masło, nadal ucieramy, mielimy lub miksujemy aż uzyskamy delikatny krem. Krem układamy do salaterek.

Schłodzoną śmietankę 30 lub 36% ubijamy z łyżeczką cukru i nakładamy na krem serowo-bananowy, np. przez rękaw.

Białą czekoladę wrzucamy do garnuszka z mlekiem i podgrzewamy w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. Chłodzimy w kąpieli wodnej i polewamy bitą śmietankę.

Drugiego banana kroimy w plasterki i układamy razem z rodzynkami jako ozdobę.



Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.01.2012 08:41
jeszcze nie jadłam
Mysiunia 09.01.2012 17:22
MEGA kuszący! :)
MAR3STA 10.12.2011 22:07
pyszny deser
Monika111 08.12.2011 08:21
Już widziałam na blogu......pycha!
treonina 07.12.2011 21:45
pycha! świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak