Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi konserwowe 1 słoik
marchew 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
seler 1/4 sztuki
por (biała część) 1/2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
estragon 1 gałązka
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
śmietana 30% 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowy

Ziemniaki obrać, umyć pokroić drobno.
Z piersi kurczaka, warzyw ugotować rosół, dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Wyjąc warzywa, mięso pokroić, wrzucić do rosołu. Dodać szparagi odcedzone z zalewy, estragon, ziemniaki.
Gotować do miękkości ziemniaków, wyjąć estragon, zmiksować doprawić solą i pieprzem, podgrzać dodać śmietanę, podawać zaraz po przygotowaniu.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak