Krem sułatński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    365 gram
  • kakao

    10 gram
  • rodzynki

    50 gram
  • płatki migdałowe

    25 gram
  • bezy

    10 sztuk
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- śmietankę ubić z cukrem
- połowę śmietanki wymieszać z płatkami migdałowymi (trochę zostawić do dekoracji)
- drugą połowę śmietanki wymieszać z kakaem
- na dnie pucharków układać bezy (po jednej), następnie śmietankę z bakaliami na nią śmietankę z kakaem
- posypać bakaliami i położyć bezę
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dominique 07.02.2017 20:26
ooo ekstra
Margo1 25.04.2013 10:39
to już robiłam
eewelina 01.04.2012 19:58
smakowicie brzmi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat