Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem śmietankowo-kokosowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietany kremówki 500 ml
cukru pudru 200 g
cukier wanilinowy
wiórki kokosowe 200 g
śmietan fix / 1,5 łyż żelatyny

Przepis i sposób przygotowania na: Krem śmietankowo-kokosowy

Schłodzoną śmietanę ubijamy. Następnie dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe i śmietan fix. Zamiast śmietan fixu można dodać żelatynę. Należy wtedy rozpuścić ja w odrobinie zimnego mleka, podgrzać, wystudzić i dodać do ubitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak