KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • serek topiony śmietankowy duży

    150 g
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • bulion warzywny

    300 ml
  • filet z kurczaka

    100 g
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



Fileta oczyszczamy, kroimy w paseczki, posypujemy solą , pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim i polewamy odrobiną oleju – zostawiamy do zamarynowania, a następnie smażymy do miękkości, na rumiano.

Na dno rondelka wlewamy odrobinkę oleju, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.

Przesmażamy przez 2 minuty.

Zalewamy ciepłym bulionem i dodajemy pokrojone w kosteczkę serki topione.

Gotujemy na bardzo wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu.

Po ok.15-20 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy gorące z przygotowanym kurczakiem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 09.11.2015 20:02
ciekawa zupa
Ada-Gaba 25.10.2015 23:17
ale pyszności
ttrytka 21.06.2015 22:50
wart wypróbowania
Ada-Gaba 21.06.2015 20:06
wspaniała zupa
Kasiaaa 26.04.2015 11:26
Mniam mniam :D
ilka01 31.03.2015 09:50
pyszny krem
dollce 30.03.2015 23:53
pyszności ;)
Róża1 30.03.2015 22:28
wspaniała zupa krem :-)
Michał2 30.03.2015 21:56
ale pyszności mniam
Ania84 30.03.2015 21:56
pychota!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat