Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem selerowo-porowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
seler 1
por 2
ziemniaki 2
woda 1 litr
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól
pieprz
mascarpone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem selerowo-porowy

Kroki postępowania

1
Na maśle przesmażamy pokrojone w kostkę warzywa- seler, ziemniaki oraz pory.
Krok 1 - Krem selerowo-porowy foto
2
Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym. Zupę zaprawiamy serkiem mascarpone. Jeśli wyjdzie zbyt gęsta, rozrzedzamy odrobiną wody.
Krok 2 - Krem selerowo-porowy foto
3
Podajemy z uprażonymi pestkami dyni oraz octem balsamicznym. Smacznego!
Krok 3 - Krem selerowo-porowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 20.10.2013 18:35
wygląda jak deser;D
Monia 20.10.2013 17:26
Fajny krem :)
Zdzisław 20.10.2013 16:47
dla mnie coś smacznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak