Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem selerowo-brokułowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1/2 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
seler 1 bulwa
pietruszka 2 korzenie
bulion warzywny 2 litry
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
płatki migdałowe 3 łyżki
śmietana kwaśna 3 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem selerowo-brokułowy

Brokuły kroimy na różyczki. Pietruszki, ziemniaki i seler obieramy, kroimy w kostkę. Do dwóch garnków wlewamy po litrze bulionu. Do jednego dodajemy brokuły oraz pietruszkę. Natomiast do drugiego ziemniaki i seler. Doprawiamy solą i gotujemy do miękkości. Następnie zawartość garnka z masą zieloną miksujemy na krem, doprawiamy przeciśniętym czosnkiem. Nie myjemy blendera, i miksujemy warzywa jasne, doprawiamy gałką muszkatołową. Przekładamy obydwie masy na talerz. Masę z selera dekorujemy płatkami migdałowymi. Całość posypujemy serem, dekorujemy kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.04.2015 21:16
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak