Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem rybno-ziemniaczany

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
pietruszka 1 sztuka
masło 3 łyżka
bulion warzywny 1 litr
śmietana 30% 1/2 szklanki
makrela wędzona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem rybno-ziemniaczany

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, następnie zalać bulionem i rozgotować. Rozgotowane ziemniaki zmiksować na krem
Krok 1 - Krem rybno-ziemniaczany foto
2
dodać 1/2 wędzonej makreli obranej z ości i ponownie zmiksować
Krok 2 - Krem rybno-ziemniaczany foto
3
dolać śmietankę i zagotować. Kiedy krem się zagotuje od razu wyłączyć gaz i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tosty z ziarnami opiec w opiekaczu.
Gorący krem przelać do miseczek na wierzchu ułożyć obrane z ości kawałki ryby z drugiej połówki, posypać szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem, podawać z dodatkiem chrupiących tostów.
Krok 3 - Krem rybno-ziemniaczany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.12.2015 07:50
ciekawy pomysł
halina17 10.12.2015 22:51
Dobra zupa
Megg 10.12.2015 21:34
chętnie zjadłabym taką zupkę :-)
gosia1988 10.12.2015 20:11
fajny przepis
IKrakowianka 10.12.2015 19:56
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak