Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 20 dag
śmietana kremówka 2 szklanki
białe wino 0,5 szklanki
cukier puder 4 łyżki
Biszkopty 8 szt
sparzona pomarańcza 1
porzeczki czarne 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem porzeczkowy

1. Czarne porzeczki oderwij od gałązek. Zmiksuj z winem i cukrem pudrem. Mase przelej do miski, wstaw na godzinę do zamrażarki. 2. Śmietane kremówkę ubij na półsztywno. Z pomarańczy zetrzyj skórkę, dodaj do śmietany, wymieszaj. 3. 4 łyżki śmietany odłóż do dekoracji pozostałą połącz z masą porzeczkowa. Ponownie wstaw do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie zmrożony krem przełóż do pucharków. Odłozoną śmietanę ubij na sztywno. Kazdą porcje kremu udekoruj smietaną, czerwonymi porzeczkami i biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak