Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1,5 kg
śmietana 50 ml
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowy

Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Miksujemy i przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek.

Cebulę i czosnek obieramy, siekamy w drobną kostkę.

Rozgrzewamy oliwę z oliwek. Przesmażamy na rumiano czosnek z cebulą.

Wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy przez 5-10 minut. Dokładnie miksujemy.

Dodajemy śmietanę roślinną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 01.05.2014 21:30
apetycznie wygląda
Mniam 01.05.2014 21:02
Pysznie podane.
kasiaw 01.05.2014 20:53
też taki serwuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak