Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
marchew 1
papryka czerwona 1/2
sos pomidorowy 250 ml
rosół warzywny 500 ml
jabłko 1/2
masło
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz świeżo mielony
pomidory pelati 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowy

Na roztopione masło (może być z dodatkiem oliwy) wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz marchew (plasterki, szybciej się podduszą). Dusić około 15 -20 minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pomidory,sos pomidorowy oraz rosół. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić kolejne 15 minut. Na koniec dodać obrane i pokrojone jabłko i gotować jeszcze 5 minut.
Zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić przyprawami. Jeśli ktoś lubi na ostro może dodać chilli. Podawać z ulubionymi dodatkami, np.: groszek ptysiowy, grzanki, makaron, ryż, pieczywo...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 17.09.2013 13:15
kolor iście jesienny ;)
Agata
Agata 17.09.2013 12:46
ładny kolor
Konczi 17.09.2013 12:42
taki kremik uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak