Krem pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • marchew

    1
  • papryka czerwona

    1/2
  • sos pomidorowy

    250 ml
  • rosół warzywny

    500 ml
  • jabłko

    1/2
  • masło

  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

  • pieprz świeżo mielony

  • pomidory pelati

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na roztopione masło (może być z dodatkiem oliwy) wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz marchew (plasterki, szybciej się podduszą). Dusić około 15 -20 minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pomidory,sos pomidorowy oraz rosół. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić kolejne 15 minut. Na koniec dodać obrane i pokrojone jabłko i gotować jeszcze 5 minut.
Zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić przyprawami. Jeśli ktoś lubi na ostro może dodać chilli. Podawać z ulubionymi dodatkami, np.: groszek ptysiowy, grzanki, makaron, ryż, pieczywo...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aida 17.09.2013 13:15
kolor iście jesienny ;)
Agata 17.09.2013 12:46
ładny kolor
Konczi 17.09.2013 12:42
taki kremik uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat