Krem pomarańczowy na bazie mascarpone (deser)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    125 g
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • cukier puder

    4 łyżeczki
  • herbatniki

    6-7 kakaowych
  • płatki migdałowe

    1 łyżeczka
  • mięta

    listki świeżej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z jednej pomarańczy i 4 łyżeczki cukru pudru, całość dokładnie mieszamy.

Na dnie pucharka/szklaneczki wykładamy około 4 połamanych kakaowych herbatników, następnie nakładamy pomarańczowy krem, wbijamy dwa całe herbatniki. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i ozdabiamy listkami świeżej mięty.

Podajemy od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 23.06.2017 15:19
fajny deserek :)
Aleksandra/Olcia 22.06.2017 12:40
pyszny deser
Ela15 22.06.2017 12:28
świetny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat