Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy na bazie mascarpone (deser)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek mascarpone 125 g
pomarańcza 1 sztuka
cukier puder 4 łyżeczki
herbatniki 6-7 kakaowych
płatki migdałowe 1 łyżeczka
mięta listki świeżej

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy na bazie mascarpone (deser)

Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z jednej pomarańczy i 4 łyżeczki cukru pudru, całość dokładnie mieszamy.

Na dnie pucharka/szklaneczki wykładamy około 4 połamanych kakaowych herbatników, następnie nakładamy pomarańczowy krem, wbijamy dwa całe herbatniki. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i ozdabiamy listkami świeżej mięty.

Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 23.06.2017 15:19
fajny deserek :)
Aleksandra/Olcia 22.06.2017 12:40
pyszny deser
Ela15 22.06.2017 12:28
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak