Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok wyciśnięty z pomarańczy 200 ml
sok wyciśnięty z ½ cytryny 20 ml
jaja 3 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 120 gram
mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżki
olej z pestek winogron 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Masę będziemy ogrzewać na parze,w tym celu zagotować wodę w małym garnku, a w szerokiej metalowej misce połączyć wszystkie składniki oprócz oleju i dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową.Miskę ustawić na garnku z gotującą się wodą i ogrzewać ciągle mieszając,aż powstanie puszysta,lekko gęstniejąca masa.Wtedy zaprzestać ogrzewanie,dodać olej i nadal mieszać,aż masa trochę ostygnie. Pyszny aromatyczny dodatek do ciast,np. mini ptysi wypełnionych kremem i polanych gorzką czekoladą. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.11.2012 18:45
fajny smak
adelajda 12.11.2012 09:36
super ! do zrobienia !
Renia1 11.11.2012 15:16
świetny dodatek do deserów!
Monika-twin 04.11.2012 06:36
oryginalny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak