Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 15 dag
masło 20 dag
żółtko jajek 3 szt
starta skórka z pomarańczy 1 szt
sok pomarańczowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Cukier otrzeć mocno o skórkę pomarańczy lub połączyć ze startą skórką pomarańczową i utłuc w moździerzu po czym przesiać masło utrzeć mocno na gładką masę dodać cukier pomarańczowy żółtka oraz sok pomarańczowy całość ucierać do momentu uzyskania pulchnej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak