Krem pomarańczowy

Krem pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    15 dag
  • masło

    20 dag
  • żółtko jajek

    3 szt
  • starta skórka z pomarańczy

    1 szt
  • sok pomarańczowy

    1 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem pomarańczowy

Cukier otrzeć mocno o skórkę pomarańczy lub połączyć ze startą skórką pomarańczową i utłuc w moździerzu po czym przesiać masło utrzeć mocno na gładką masę dodać cukier pomarańczowy żółtka oraz sok pomarańczowy całość ucierać do momentu uzyskania pulchnej masy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat