Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy z serkiem topionym

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
bulion 3 szklanki
cebula 1 szt
ziemniaki 35 dag
masło 1-2 łyżki
serek topiony 10 dag
tymianek
sól
pieprz

Porada

W oryginalnym przepisie jest 10 dag serka topionego, ale można dodać go więcej, zupa będzie bardziej kremowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać . W większym garnku roztopić masło, dodać cebulę i lekko zeszklić. Następnie dodać ziemniaki i chwilę podsmażać.
Krok 1 - Krem pieczarkowy z serkiem topionym foto
2
Z pieczarek odłożyć 3-4 sztuki, resztę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Chwilkę podsmażyć po czym wlać gorący bulion, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości.
Krok 2 - Krem pieczarkowy z serkiem topionym foto
3
Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki , podsmażyć na maśle z dodatkiem odrobiny czosnku. Udekorować nimi zupę.
Krok 3 - Krem pieczarkowy z serkiem topionym foto
4
Zupę doprawić do smaku solą , pieprzem i tymiankiem. Zblendować. Dodać pokrojony serek topiony, mieszać do rozpuszczenia i ponownie zblendować.

Smacznego
Krok 4 - Krem pieczarkowy z serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 14.09.2015 14:32
super przepis
halina17 11.09.2015 21:50
Smaczna zupa.
Ewa Wojtaszko 11.09.2015 16:04
pyszna zupka :)
ilka01 11.09.2015 15:08
super pomysł
Wacław 11.09.2015 12:53
apetyczna zupa aż chce się jeść :-)
Saga123 11.09.2015 12:11
pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak