Krem pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • serek topiony

    50 g
  • Bulion grzybowy

    2 szkl
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • sól i pieprz

  • natka pietruszki

  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem pieczarkowy  foto
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na maśle.
Krok 2 - Krem pieczarkowy  foto
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i dodać do cebuli. Dusić 15 minut.
Krok 3 - Krem pieczarkowy  foto
Warzywa oprószyć mąką, wymieszać i smażyć 2 minuty.
Krok 4 - Krem pieczarkowy  foto
Dodać śmietanę oraz serek topiony mieszać aż się rozpuści.
Krok 5 - Krem pieczarkowy  foto
Następnie wlać bulion i gotować minutę. Doprawić do smaku
Krok 6 - Krem pieczarkowy  foto
Zupę odstawić do ostygnięcia i zmiksować na krem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat