Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem paprykowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3
kostka rosołowa 2
masło 2 łyżki
śmietana 30% 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 mała
woda 1 l
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem paprykowy

Kroki postępowania

1
Z papryki wydrążamy środek. Włożyć do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 5 minut w 200 stopniach.
Krok 1 - Krem paprykowy  foto
2
Po wyciągnięciu z piekarnika obieramy paprykę ze skórki i kroimy kostkę.
Krok 2 - Krem paprykowy  foto
3
W większym garnku zagotować 1 litr wody z kostkami rosołowymi .
Krok 3 - Krem paprykowy  foto
4
Do wywaru dodajemy ząbki czosnku posiekane , pokrojoną cebulkę oraz paprykę . Wszystko dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy przyprawami oraz śmietaną. Na końcu zupę blendujemy do uzyskania kremu.
Krok 4 - Krem paprykowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.01.2016 00:58
ciekawa zupa
gusia1000 15.01.2016 00:19
Fajna zupa.
gosia1988 14.01.2016 21:08
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak