Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem orzechowy do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 3 łyżki
żółtko jajek 1 szt
masło 1 kost
cukier puder 0,5 szkl
kawa rozpuszczalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem orzechowy do ciasta

Orzechy włoskie zmielić w maszynce.
Kawę wsypać do szklanki, zalać 2 łyżkami gotowanej wody, ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem.
Do utartego kremu dodać ciągle ucierając, żółtko i mielone orzechy.
Krem połączyć z zimną rozpuszczoną kawą, wymieszać.
Przekładać kremem ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.03.2012 09:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak