Krem Monako w czekoladowych foremkach

Krem Monako w czekoladowych foremkach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    2 szt
  • mleko

    2 szklanki
  • żółtko jajek

    4 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • owoce

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem Monako w czekoladowych foremkach foto
czekolady połamać rozpuścić w kąpieli wodnej za pomocą pędzelka wysmarować grubo foremki czekoladą, odłożyć foremki do stwardnienia czekolady.
Krok 2 - Krem Monako w czekoladowych foremkach foto
zagotować mleko z cukrem waniliowym.W rondelku utrzeć żółtka z cukrem i ciągle mieszając powoli wlewać wrzące mleko po czym postawić rondel na małym ogniu( nie wolno zagotować)i mieszać. Gdy krem zgęstnieje zestawić z ognia. Jak krem będzie chłodny włożyć do czekoladowych foremek.
Krok 3 - Krem Monako w czekoladowych foremkach foto
ozdobić kleksem z śmietany i owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 09.05.2013 23:40
wspaniały pomysł!
Adam/ZUB3R 04.04.2013 15:56
smacznie wygląda
Rafał10 28.02.2013 20:42
czekoladowe foremki rozpływają się w ustach :)
jozefinach 22.02.2013 10:48
Deser wygląda bardzo smakowicie.
Grazyna0211 21.02.2013 17:11
świetny deser
RenataZ-et 19.02.2013 22:00
całość wygląda rewelacyjnie!!
RenataZ-et 19.02.2013 22:00
całość wygląda rewelacyjnie!!
Joanna23 19.02.2013 16:13
ależ zapraszam w czekoladowych foremkach można podawać lody jak i inne desery;
misia53 19.02.2013 15:00
na taki smakołyk się piszę.....
cooleczka 18.02.2013 11:40
świetny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat