Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem mleczno-czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 600 ml
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 3 płaskie łyżki
czekolada mleczna 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem mleczno-czekoladowy

Kroki postępowania

1
Mleko zagotować i odstawić do przestygnięcia.
Krok 1 - Krem mleczno-czekoladowy foto
2
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gęstą, puszystą masę.
Krok 2 - Krem mleczno-czekoladowy foto
3
Wlać do żółtek mleko oraz startą na tarce o małych oczkach czekoladę. Wymieszać. Przelać do garnka i podgrzewać na małym ogniu, cały czas ubijając trzepaczką, aż składniki dobrze się połączą, a krem zgęstnieje.
Krok 3 - Krem mleczno-czekoladowy foto
4
Podawać w filiżankach, posypać wierzch startą czekoladą.
Świetnie pomaga na jesienną chandrę :) Smacznego :)
Krok 4 - Krem mleczno-czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 25.02.2014 18:04
dobry i smaczny pomysł
Monia 25.09.2013 08:48
Ale czekoladowo się zrobiło :D
Katarzyna59 25.09.2013 07:42
pyszny kremik
marinia 24.09.2013 23:07
bardzo ciekawa propozycja
treonina 24.09.2013 22:02
proste i bardzo smaczne :-)
Dorian 24.09.2013 21:43
pyszny napoj
gosia1988 24.09.2013 20:37
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak