Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem migdałowy do tortów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
margaryna 25 dkg
cukier puder do smaku
migdały mielone 8 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krem migdałowy do tortów

Migdały prażymy na suchej patelni. Jaja ubijamy na parze,margarynę zaś ucieramy z cukrem na puszysty krem. Do margaryny dodajemy powoli ubite na parze jaja, na koniec dodajemy uprażone migdały.
Gotowym kremem przekładamy tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 13.01.2013 16:46
super
RenataZ-et 12.12.2012 19:21
smaczny krem :)
Ada-Gaba 25.09.2012 11:07
pycha
Mati3 21.09.2012 20:26
pyszny:)
babajaga1969 21.09.2012 20:24
wypróbuję go, bo chyba jest puszysty
agnieszka214 21.09.2012 19:16
p ycha lubie taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak