Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem miętowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
Syrop: 1/4 szklanki
cukier 3 łyżki
mleko w proszku 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem miętowy

Kroki postępowania

1
* Użyłam syropu miętowego.
Masło pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Dodać do niego cukier i syrop miętowy.
Krok 1 - Krem miętowy foto
2
Podgrzewać, cały czas mieszając, aż masło się roztopi i wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Masę ostudzić.
Krok 2 - Krem miętowy foto
3
Dodać do niej mleko w proszku. Bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Krem miętowy foto
4
Krem przełożyć do słoiczka i odłożyć do stężenia. Gotowym kremem smarować ciastka, wafelki lub po prostu wyjadać łyżeczką ze słoiczka.
Krok 4 - Krem miętowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 17.04.2014 19:12
na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak