Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem maślano-waniliowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
cukier 3 łyż.
cukier waniliowy 1 łyżecz.
masło 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem maślano-waniliowy

Kroki postępowania

1
Jajka z cukrem ubijamy podgrzewając na wolnym ogniu lub w kąpieli wodnej - do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Krok 1 - Krem maślano-waniliowy foto
2
Masło ucieramy na puch i nie przerywając ucierania stopniowo dodajemy masę jajeczną.
Krok 2 - Krem maślano-waniliowy foto
3
Wierzch i boki tortu smarujemy maślanym kremem. Tort wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Krok 3 - Krem maślano-waniliowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak