Krem marchwiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    2-3 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • marchew

    ok. 1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na skrzydełkach ugotować wywar. ja dodaję jeszcze do gotujących się ziele angielskie i liść laurowy. Marchewkę i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie przełożyć je do wywaru i gotować do miękkości. Wyjąć ziele i liść oraz skrzydełka pozostałość doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie zmiksować. jeśli zupkę gotujemy nie dla dziecka możemy do niej dodać kostkę rosołową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 17.07.2011 22:45
Fajny ten krem :)
gosia47-47 20.05.2011 09:33
mniam
Kasiax18 13.05.2011 14:32
Nie jadłam jeszcze..
artur7 25.04.2011 10:30
smaczne
novita23 14.04.2011 15:17
pyszne
gosia47-47 07.04.2011 15:27
super
justyna54 07.04.2011 12:47
pyszne
Iwusia 03.04.2011 23:24
uwielbiam :)
artur7 02.04.2011 14:58
ciekawy
Ania60 01.04.2011 19:40
a to ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat