Krem marchewkowy z mozarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4-5 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    0,5 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • ser mozarella

    1 kulka
  • czosnek Prymat

    0,3 łyżeczki
  • garam masala

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 szczypta
  • kminek Prymat

    1-2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. W garnku podgrzewamy masło z oliwą, dodajemy cebulę, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy czosnek, następnie resztę warzyw, chwilę smażymy. Zalewamy wodą (ok. 2 litrów), gotujemy warzywa do miękkości. Następnie miksujemy za pomocą blendera i uzyskujemy konsystencję kremu. Dodajemy przyprawy i sól do smaku. Podajemy z serem mozarella.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat