krem marchewkowo-chrzanowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kilogram
  • cebula

    2 sztuki
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • chrzan tarty

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na maśle. Zalać ok. 1,5 l wody i gotować do miękkości. Następnie zmiksować i doprawić przyprawami oraz chrzanem. Ponownie zagotować i dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 25.02.2014 17:30
fajna zupa
Megg 12.11.2013 15:22
bardzo ciekawa i na pewno bardzo smaczna taka zupka
JOANNA16 11.11.2013 13:35
mmm ciekawy kremik
Renataj 10.11.2013 16:52
Lubię zupę marchewkową ale z dodatkiem chrzanu jeszcze nie próbowałam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat