Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 60 dag
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 1 sztuka
skórka cytrynowa 1 sztuka
galaretka malinowa 1 sztuka
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
listki melisy 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem malinowy

Przebrane, wypłukane maliny przekładamy do szerokiego rondla, zasypujemy cukrem, odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce. Gdy puszczą sok, dodajemy do nich szklankę dobrej wody oraz sok i skórkę otartą z 1 cytryny, trzymamy przez 10 minut na średnim ogniu i od razu przecieramy przez gęste sito. Galaretkę mieszamy w 0,5 szklanki zimnej wody, dokładnie wymieszaną dodajemy do gorącego syropu. Mieszamy tak długo, aż całość się rozpuści.
Porcje rozlewamy do pucharków, odstawiamy do wychłodzenia. Przed podaniem przybieramy bitą śmietaną, świeżymi owocami i listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.05.2013 06:29
lubię taki krem
Justyna Jussstiii 24.06.2012 14:34
super
babcia
babcia 31.05.2012 13:26
tez dobry
babcia
babcia 31.05.2012 13:26
tez dobry
RenataZ-et 23.05.2012 11:39
rewelacja
Ewelina47 30.04.2012 09:32
kiedy będą te maliny :) bo ja chce taki krem !!!
fictor123 29.04.2012 07:09
super
Seba 27.04.2012 09:10
pycha
irenka 28.02.2012 11:16
pyszny deser
jasiek 07.02.2012 16:29
ale szuper
kate.500 11.01.2012 18:47
smacznosci
teresa18 29.12.2011 21:07
pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak