Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kokosowy

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 200 g
serek mascarpone 250 g
cukier puder 2-3 łyżki
wiórki kokosowe 100 g
biała czekolada 100 g

Porada

Krem można użyć do mazurka (podaję też przepis na niego) i innych ciast, ale też na kanapki. Jeśli krem zużyjemy od razu do ciasta, polecam dodać do kremu z 2-3 łyżki likieru kokosowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kokosowy

1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. W malakserze zmiel wiórki, miel aż utworzy się prawie pasta (ok. 5-8 minut).

2. Do misy miksera wlej śmietankę i ubij na sztywno. Ubijając dodawaj po łyżce mascarpone. Cienkim strumieniem wlej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Na koniec wmieszaj pastę z wiórek. Krem przełóż do słoika, postoi w lodówce do 5 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 05.05.2015 07:25
superprzepis
aniagdz 24.04.2015 14:04
kokos...brzmi przepysznie :)
Wiktoria29 08.04.2015 16:38
mmmm....musi być bardzo smaczny
kloruś 08.04.2015 10:14
chętnie bym skosztowała!
Jadwiga/Jaga85 08.04.2015 09:11
Musi być pycha!
Ania67 08.04.2015 09:06
musi być przepyszny
monika141 08.04.2015 08:18
kokosowa pychota mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak