Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM KASZTANOWY Z WANILIĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany jadalne 300 g
woda 170 ml
cukier puder 150 g
wanilia laski 1 szt
śmietana kremówka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: KREM KASZTANOWY Z WANILIĄ



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszczone , nacięte kasztany gotujemy ok. 3 minuty we wrzątku, usuwamy skorupkę i cienką skórkę.

Do garnka wlewamy ok. 200 ml wody, stawiamy na górze durszlak i na parze gotujemy kasztany przez ok. 15 minut.

Po tym czasie mielimy je wraz z pozostałą wodą, dodajemy cukier i ziarenka z wanilii i na wolnym ogniu gotujemy przez ok. 20 minut.

W połowie gotowania dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy.

Studzimy i gotowe!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaf*71 08.10.2015 09:24
teraz w ofercie Lidla jest właśnie taki krem kasztanowy, identyczny kolor!
kloruś 28.12.2014 17:48
godna wypróbowania propozycja. Super!
Ostra Na Słodko 25.12.2014 20:18
Teraz jak jest sezon na jadalne kasztany to warto spróbować :)
Mniam 21.12.2014 15:28
O jaki fajny ten krem! Muszę koniecznie coś takiego zrobić, bo nie próbowałam, a zapowiada się rewelacyjnie :)
cukiereczek 21.12.2014 15:21
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak