Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem karmelowy z siekanymi kasztanami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 200 ml
cukier 200 g
kasztany jadalne 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem karmelowy z siekanymi kasztanami

Kroki postępowania

1
Na patelnię wsyp cukier
Podgrzewaj do momentu całkowitego rozpuszczenia, mieszając od czasu do czasu
(Nie próbuj próbować bo jest gorący jak smoła)
Krok 1 - Krem karmelowy z siekanymi kasztanami foto
2
Do karmelu wlej śmietankę (uwaga- reakcja gwałtowna)
Mieszaj ciągle podgrzewając do całkowitego połączenia składników
Krok 2 - Krem karmelowy z siekanymi kasztanami foto
3
Kasztany jadalne, upieczone i obrane posiekaj drobno
Wsyp do karmelu i dokładnie wymieszaj
Krok 3 - Krem karmelowy z siekanymi kasztanami foto
4
Krem doskonały do przekładania ciast, do podjadania ;), do robienia cukierków karmelowych ( wtedy trzeba go dłużej podgrzać, żeby był bardzo gęsty)

SMACZNEGO!!!
Krok 4 - Krem karmelowy z siekanymi kasztanami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 22.11.2013 14:50
pięknie się zapowiada
Ania321 22.11.2013 14:18
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak