Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 100 g
śmietana 30-pocentowa 150 g
wiórki kokosowe 60 g
płatki migdałowe 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą

Czekoladę łamiemy na kawałki.

Do garnuszka wlewamy śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu.

Zalewamy nią połamaną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

Wsypujemy kokos i podprażone na suchej patelni płatki migdałów.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.

Następnie przekładamy do pojemniczka i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 26.03.2014 23:20
Bez czytania przepisu wiem , że musi być pycha!!!
Kuchenka 26.03.2014 22:04
wspaniałe :)
Megg 26.03.2014 20:49
ja również uwielbiam kokos, pycha
Agata3 26.03.2014 19:38
Pycha! wszystko co z kokosem bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak