Przepis i sposób przygotowania na: Krem kalafiorowy z mozzarellą
Kroki postępowania
Oczyszczony kalafior podzielić na mniejsze różyczki. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodać kalafior oraz resztę soli i gotować do miękkości warzyw.
pietruszka | 2 sztuki |
seler młody | 40 gram |
seler naciowy | 2 male łodygi |
por (biała część) | 8 cm |
ziemniaki | 300 gram-po obraniu |
kalafior | 530 gram |
olej kokosowy | 10 gram |
mozzarella | 125 gram-light |
woda | 1250 ml |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: