Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem kakaowy do skorupek orzechowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier 1 szkl
mleko 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
mleko w proszku 1 1/2 szkl
spirytus 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: krem kakaowy do skorupek orzechowych

Kroki postępowania

1
Pół szklanki mleka zagotować z cukrem i ostudzić,nastepnie dodać do niego masło, mleko w proszku, kakao i wódkę, wszystko razem utrzeć na jednolitą masę
Krok 1 - krem kakaowy do skorupek orzechowych foto
2
połówki skorupek napełnić kremem
przepis na skorupki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/262350/orzeszkowe-skorupki.html
Krok 2 - krem kakaowy do skorupek orzechowych foto
3
i składać do pary, bardzo smaczne przez kilka dni
Krok 3 - krem kakaowy do skorupek orzechowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 05.09.2013 07:39
fajne, smaczne na podwieczorek
Kuchenka 31.07.2013 15:03
ach, pychotka
misia53 08.05.2013 20:05
super skorupki są, jeszcze lubię orzechowy krem...
aisza1 01.01.2013 11:20
fajny przepis
miroslawa 30.12.2012 04:50
super!!
Poison1988 30.12.2012 01:50
pyszny :)
tessinka 29.12.2012 21:24
Krem dobry ale całe ciasteczka wyglądają rewelacyjnie
IwonaKa 29.12.2012 21:17
świetne
gottrina 29.12.2012 21:07
zjadłabym takie orzeszki
Adam/ZUB3R 29.12.2012 20:55
smaczny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak