Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kajmakowy do tortu

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 kostki
cukier puder 1 szkl.
masa kajmakowa 300-400 g
budyń śmietankowy 2 op.
mleko 2 szkl.

Porada

Jeśli tort nie jest przeznaczony dla dzieci, można wyostrzyć smak kremu dodając kieliszek spirytusu.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kajmakowy do tortu

Ugotować gęsty budyń w dwóch szklankach mleka. Nakryć i odstawić do osiągnięcia. Schłodzić w lodówce.

Miękkie masło ubić mikserem na pianę dodając stopniowo cukier puder.
Do gotowego masła dodawać na zmianę po łyżce zimnego budyniu i masy kajmakowej.

Gotowy krem włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 26.01.2017 01:10
Zapewne pyszny :)
slodkieniebo 23.01.2017 08:41
Ciekawa propozycja kremu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak